Verzekering

Naast een ziektekostenverzekering is het afsluiten van een reisverzekering met ongevallendekking, inclusief dekking ‘risico sporten’, verplicht op de dagen waarin minimaal één van de volgende activiteiten wordt beoefend: rotsklimmen, abseilen, grottentocht, speleo.
Het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs kan, bij controles van de plaatselijke autoriteiten op de gebruikte locatie, ertoe leiden dat de toegang tot deze locatie geweigerd wordt!

Outdoor verzekering via Free Style Projects

Logo van Alianz (deelnemersverzekeringen voor outdoor activiteiten)
Via FSP kan de Allianz Adventure & Survival verzekering afgesloten worden. Deze reisverzekering dekt de risico’s die bij ‘risico sporten’ gelopen worden. De kosten van de Adventure & Survival verzekering bedragen € 2,50 per deelnemer per dag. De poliskosten bedragen € 4,50 per dag, per groep. De totale minimale premie bedraagt € 17,- per groep.
Wij kunnen deze verzekering uitsluitend voor u afsluiten voor dagen waarop u bij ons activiteiten heeft geboekt.

Zomerprogramma

De Allianz Assistance Adventure & Survival verzekering wordt bij de inschrijving voor het rotsklimmen, abseilen en grottentocht automatisch voor u afgesloten. De kosten hiervan zijn in de prijs verwerkt.

Onderwijsinstellingen en verenigingen

Voor scholen of verenigingen is het meestal goedkoper een aanvullende verzekering op een bestaande collectieve verzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekering moet wel de risico’s dekken die bij ‘risico sporten’ worden gelopen.

Bewijs van verzekering

Deelnemers die niet via ons een reisverzekering afsluiten, maar elders collectief of individueel verzekerd zijn, dienen tijdens de activiteiten die op externe locaties worden uitgevoerd, in het bezit te zijn van een verzekeringsbewijs (kopie polis en verzekeringsvoorwaarden).